Сайт Винницкого городского культурно-просветительского Общества имени Е.И. и Н.К.Рерихов
СОФИЯ - УРУСВАТИ
"Через Культуру - к здоровью духа"
 
Главная Вход Карта сайта RSS
Меню сайта

Разделы новостей
Новости сайта [497]
Новости Общества [34]
Анонс мероприятий [108]
Главная » 2014 » Май » 2 » Состоялась выставка репродукций Н.К. Рериха «В защиту Культуры»
Состоялась выставка репродукций Н.К. Рериха «В защиту Культуры»
15:58

С 18-го марта по 06 апреля 2014 года в Винницком литературно-мемориальном музее М. Коцюбинского  проходила выставка репродукций известного художника, публициста, ученого, деятеля культуры  Н.К. Рериха под названием «В защиту Культуры».   Организаторы выставки, Винницкое  культурно-просветительское Общество имени Е.И. и Н.К. Рерихов, Центр гармоничного развития человека «София»,  ставили перед собой задачу обратить внимание общественности на необходимость защиты духовно-культурных ценностей в современном мире.

На открытии выставки представители Винницких общественных организаций и учебных учреждений говорили об актуальности подписания международного Пакта Рериха, о необходимости  утверждении основ культуры в обществе, о духовно-культурном воспитании молодежи.

 Во время работы выставки проводились творческие встречи, экскурсии, лекции. С экспозицией репродукций картин Н. Рериха ознакомились  жители Винницы, области, студенты учебных заведений, учащиеся средних школ, а также гости из других городов и областей Украины.

Посетители  оставили  свои впечатления о выставке в книге отзывов:

18.03.2014

Большое спасибо за выставку. Как важно, в наше время особенно, пропагандировать основы культуры – искусство. Какая любовь к природе, окружающему нас миру заложена в картинах Н.К. Рериха. Величественные горы, голубое небо, величие природы и большая любовь – основа человеческого бытия. Только в единстве с природой, бережном отношении к ней заключается счастье человека.

Любви и мира всем.

С уважением и благодарностью Н. Селиненко

21.03.2014

Очень интересно, познавательно, тем более, что имя Н. Рериха знают во всем мире. Надо больше рассказывать и показывать искусство Рериха молодежи и детям. Надеемся на плодотворное сотрудничество с Центром гармонического развития человека «София» в нашем университете.

Спасибо организаторам! Всем нам мира в такое сложное время. Сотрудник ВНТУ. 

22.03.2014

Дякую за яскраве культурне світло, яке ви даруєте вінничанам!

З повагою та вдячністю Гулговська О.І.

 

Дякую! Ці картини незвичайні, вони гарні, зрозумілі і мудрі.

Д. Ужвак

 

Дякуємо за такий надзвичайний позитив, який ми отримали від цієї виставки. Особливо це дуже важливо в наш складний час.

Сім’я Омельчук

 

23.03.2014

Побувавши на виставці, я почала набагато краще бачити і чути все, що відбувається на моїй планеті.

Люди, схаменіться!

С. Кривошеєва

Спасибо за очень проникновенный экскурс по репродукциям картин Н. Рериха и его супруги Е. Рерих.

С уважением, С. Муренко

 

Необыкновенно актуально творчество Н. Рериха, надо смотреть, смотреть и смотреть… Очень благодарна словесному сопровождению этой красоты! Здоровья.

 

Очень интересно познавать нечто чистое и великое в наше жестокое время, во время просмотра выставки перемещаешься в те далекие непознанные времена наших предков благодаря рассказу представителя выставки, желаем вам процветания и здоровья!

С благодарностью и уважением,

Виктор и Елена.

 

Хочу подякувати за коротку, але дуже пізнавальну подорож, яка, я впевнений, для багатьох тут тільки розпочинається…

Студент філософського факультету.

 

Велика подяка за цікаву екскурсію. Отримана інформація дуже збагачує духовно, примушує замислитись, вчить та спрямовує до духовного зростання.

Дочка та матір Покуци.

 

Дуже гарна, пізнавальна, цікава виставка Ми отримали багато знань не лише з історії живопису, але й з історії України, світу і культури.

Дочка та матір Голуб.

24.03.2014

Захоплююча розповідь про творчість М.К. Реріха. Дізналася, який вагомий внесок зробив цей художник в українську та світову культуру. Дякую всім за організацію.

Прекрасна екскурсія, під час якої можна втратити відчуття часу. Ніби повернення в минулу епоху. Дякую вам за подорож до минулого. Наталія.

Залишає багато приємних емоцій, повертає до витоків і нашої духовності. Я рада, що відвідала вашу виставку. Натхнення всім. Дякую.

З повагою, Вікторія.

 

Вирішив відвідати виставку репродукцій Реріха! І не пожалкував! Дякую її організаторам і особисто Ярославу за цікаву виставку.

Сергій.

25.03.2014

З’явилася нагода відвідати цю чудову виставку. Одержали велике задоволення. Як у Висоцького: «Лучше гор могут быть только горы…» Сучасні технології дозволяють ознайомитися з роботами великого митця широкому колу людей, які шукають можливості бачити, розуміти і цінувати прекрасне. Сподіваюся, що ми всі будемо жити у країні Великої Культури…

Велика подяка організаторам виставки. Бажаємо успіхів в подальшій просвітницькій справі. З любов’ю і повагою,

Зв’язківці.

 

Выставка несет определенное просвещение и культуру. Благодарю за ее организацию.

Пенсионер Козак В.И.

 

Ми дуже вдячні за цікаву екскурсію. Дізналися багато про те, що людині важко осягнути – духовний світ людини, людства. Неймовірно. Неодмінно відвідаємо інші виставки.

Усата О.В.

27.03.2014

Щиро вдячні за цікаву, змістовну розповідь-екскурсію по виставці репродукцій картин М. Реріха.

Учні та вчителі школи-гімназії № 2, м. Іллінці.

 

Щиро вдячні за захопливу, цікаву і повчальну, навіть високодуховну розповідь!

Інспекція держархбудконтролю у Вінницькій області.

 

Дякую за чудову виставку Високої духовної Культури. Доторкаючись очима до кожної картини, відчуваєш величезну духовну силу самого Майстра. Вир яскравих фарб бентежить уяву, сповнює невичерпною красою і морально та духовно заспокоює. Дарує невичерпний спокій. Сподівалася побачити картину «Гімалаї».

Велике прохання організувати папку з інформацією про кожну картину для тих, хто недобачає. Бажаю, щоб шрифт був більше 8 кеглю, щоб була можливість почитати кожному, хто цікавиться.

В цілому ж, ваша виставка дуже сподобалася.

Користуючись нагодою, висловлюю свою вдячність вам. Бажаю організаторам виставки, працівникам музею М. Коцюбинського міцного здоров’я, творчої наснаги і успіхів на плідній ниві культури!

Організовуйте, відкривайте і дивуйте неповторними шедеврами Високої Культури.

З повагою, вінничанка і колишній журналіст Ганна Стороженко.

Дякую!

 

Благодарю за чудо-Выставку работ Николая Рериха.

Организаторам ее желаю от чистого сердца: Любви, Гармонии, Покоя и Совершенства.

С Любовью,

Изранная-Тимошенко Мария, г. Москва.

28.03.2014

Завжди цікаво побачити світ очима автора. В картинах відчувається його спокій і впевненість. Картини говорять більше, ніж слова.

Довганенко Дмитро.

 

Любовь, как сон,

Весна – рождение,

Как солнца первого лучи

Внезапно вечности мгновенье

Остановилось на пути.

Эти картины – мгновение вечности.

Виктория.

Дякую організаторам а виставку і газету. Хай вам щастить!

30.03.2014

С огромной благодарностью, удовлетворением прослушали рассказ о жизни и творчестве Н. Рериха. Получили огромную радость и духовный подъем. Советуем всем посетить эту выставку.

С благодарностью.

 

Дуже вдячна за таку змістовну розповідь про творчість Реріха. Отримано частку тепла, світла і чистоти від роздумів над побаченим і сприйнятим.

Дякую.

 

Вдячна за чудову розповідь, проведену з великою любов’ю до Великого талантища М. Реріха. Після екскурсії пронизаєшся ще більшою любов’ю та цікавістю до навколишнього світьу.

Дякую!!! Н. Москаленко.

 

Благодарим за Труд, за то, что несете Великие Знания, за распространение Света, и особенно приятно, что это происходит в нашем городе, и что мы имеем возможность прикоснуться к Знаниям и Пробудиться. Благодарю!

 

Дуже вдячна за цікаву лекцію, яка подарувала багато емоцій, що допомагають глибше збагнути всі ті прекрасні почуття добра і людяності, краще збагнути картини М. Реріха.

Дякуємо за цікаву і змістовну розповідь про життя і світогляд Реріхів, про зміст і символіку картин, їх філософське значення.

Спасибо за такие встречи!

 

Спасибо за содержательную экскурсию, очень необходимую информацию для нашего времени, словно окно в высший мир – мир духовности и веры в светлое будущее.

01.04.2014

Спасибі Ярославу, який ввічливо і цікаво провів екскурсію виставкою. Ми з сином отримали багато позитивних емоцій, цікавої інформації, яка спонукає до переоцінки цінностей, досягнень.

Дуже вдячні організаторам цієї виставки. Успіху вам і творчого натхнення.

Іванна Хоменко (м. Немирів).

03.04.2014

Дякуємо за дуже цікаву і змістовну розповідь. Ми отримали велике задоволення і пізнали багато нового. Дякуємо організаторам цієї виставки.

М. Дудчук, Т. Куцаковська.

 

Дякуємо за дуже цікаву виставку, захоплюючу розповідь про кожну картину. Ми дізналися багато нового про видатного художника М.К. Реріха.

Учні 21 школи (9-Б та 9-А класи).

 

Колектива ЗШ № 21 висловлює організаторам щиру вдячність за чудову виставку та змістовну, захоплюючу розповідь.

Бажаємо творчих злетів.

Колектив учнів 10-А класу, кл. керівник Пилипенко Н.І.

 

Дякуємо за те, що так цікаво і яскраво ввели нас в світ картин Реріха, його мудрості і філософії. Бажаємо творчих успіхів в наверненні нашої молоді до Культури, Добра, Мудрості та Краси.

Царьова О.А., Іваннікова Л.О.

 

Благодарим за предоставленную возможность ознакомиться с работами Рериха как художника и философа.

Ми безмежно вдячні за виставку картин такого великого художника. Ми отримали масу задоволення та культурного натхнення.

З повагою, сім’я Ладиніних.

06.04.2014

З великим захопленням оглянули виставку художніх творів М. Реріха – Вісника, Великого Рушія істинної культури. З його слів пізнаємо що культура – це синтез спасіння, Любові до Людини, осередок просвіти та творчої краси, що без Культури немає Держави. Ми вдячні організаторам цієї виставки за надану можливість доторкнутися до чудової творчості великого художника М. Реріха.

Члени літературно-мистецької світлиці «Подільські хризантеми» ім. Є. Гуцола.

А. Орел, С Семашко, М. Киреєва, В. Конопко, Н. Шубинська.

 

Категория: Новости Общества | Просмотров: 789 | Добавил: Nina | Рейтинг: 5.0/2 |
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Поиск новостей

Copyright MyCorp © 2024
Сайт управляется системой uCoz